امروزه محصولات ارگانیک یا کاملاً طبیعی جایگاه ویژه ای دارند بخصوص زعفران ارگانیک که عطر و طعم و رنگ فوق العاده ای دارد. برای همین کشت زعفران ارگانیک بسیار حائض اهمیت است و از فواید بسیاری برخوردار میباشد.
توجه ویژه مصرف کنندگان به طبیعی بودن محصول و پرهیز از مصرف فرآورده های غیر طبیعی و محصولاتی که حداقل آلودگی به آفت کش ها را داشته و بدون استفاده از کودهای شیمیایی تولید شده باشند محور علمی به نام کشاورزی ارگانیک قرار گرفته است. کشاورزی زیستی (ارگانیک) به صورت روشی از تولید که بیشترین تاکید را روی حفاظت از محیط و حذف آلاینده ها از تولیدات کشاورزی دارد، تعریف می گردد. کشاورزی زیستی تقریبا در تمامی کشورهای دنیا انجام شده و سهم آن از کل اراضی کشاورزی در تمام نقاط جهان در حال افزایش است. کشاورزی زیستی پویاترین بخش تولیدات کشاورزی در مجموع کشورها بوده و در طی چند سال گذشته بیش از ۲۰ درصد رشد داشته است. در ایران کشاورزی زیستی براساس استانداردهای آیفوم هنوز جایگاهی نداشته و هیچ مرکز گواهی دهنده ای در سطح ملی وجود ندارد. با این وجود تمایل در خصوص مصرف داخلی فرآوردههای ارگانیک و نیز صادرات آن ها در حال رشد است.
بررسی ها نشان می دهد زعفران با توجه به روش کشت و تولید در مقایسه با بسیاری از محصولات کشاورزی دیگر، پتانسیل های بسیار بالایی برای کسب عنوان محصول ارگانیک دارد. در مورد زعفران بسیاری از فرایندهای تولید تا فرآوری به صورت سنتی و در متن دانش بومی صورت می گیرد، به طوریکه مدیریت حاصلخیزی خاک در زعفران عمدتا مبتنی بر کمپوست گاوی است و برای کنترل آفات و بیماری ها عمدتا از روش های غیر شیمیایی مانند کنترل بیولوژیک، تله های مکانیکی، خفه کردن و بخار دادن، آبیاری غرقابی استفاده می کنند از آنجا که زعفران محصولی خانوادگی بوده و بیشتر عملیات آن بخصوص برداشت گل و جدا کرن کلاله توسط اعضای خانواده و همکاری جمعی صورت می گیرد، دایر نمودن موسسات گواهی محلی و ملی جهت ارائه خدماتی در خصوص بازرسی، گواهی و تسهیلات بهبود برای پرورش دهندگان زیستی زعفران در ایران ضروری است.
جهت خرید یا مشاوره با شماره های زیر تماس بگیرید
۰۹۱۳۹۷۸۶۸۸۳ خانم مهندس شمس
۰۹۳۷۶۵۵۷۹۱۶ مهندس قانی
تهیه شده توسط talaye-sorkh.ir