قالب وردپرس قالب وردپرس آموزش وردپرس قالب فروشگاهی وردپرس وردپرس
خانه / کود و سموم / تحقیقات علمی در مورد استفاده از کود دامی در مزارع زعفران

تحقیقات علمی در مورد استفاده از کود دامی در مزارع زعفران

کود
کود

مصرف کودهای دامی در مزارع زعفران بسیار رایج است و یکی از منابع تعذیه ای فوق العاده موثر در مزارع زعفران استفاده از کود دامی یا آلی است، مصرف کود دامی علاوه بر تامین عناصر موجب اصلاح ساختار فیزیکی و رطوبتی خاک شده، که مجموعه این عوامل بر رشد و توسعه بنه ها و افزایش گل دهی اثر مثبتی دارد. در ادامه میزان مصرف کود در هکتار و  نکات مورد نیاز در استفاده از کود گاوی بیان شده است.

کود های آلی به معنی مواد با منشا حیوانی و گیاهی است و با توجه به این در بین کودهای آلی  در مزارع زعفران بهترین نتیجه در اثر استفاده از کود گاوی حاصل شده است در این متن کود آلی و یا دامی اشاره به کود گاوی دارد.

با توجه به اینکه زعفران از نظر زراعی گیاهی چند ساله است، شرایط ابتدایی تغذیه خاک برای این گیاه دارای اهمیت بالایی است. افزون بر این، زعفران همه ساله تولید بنه های دختری جدیدی می کند که این بنه ها در بالای بنه های قبلی و در عمق نزدیک تری از سطح خاک ایجاد می شوند، از  این رو بیشتر تحت تاثیر عوامل محیطی به خصوص گرما و سرما قرار می گیرند بنابراین افزودن کود دامی با اضافه کردن خاک می تواند بر عملکرد گیاه موثر باشد.

افزون بر این در خاک هایی که از لحاظ ماده آلی فقیر هستند، مصرف کود گاوی مهمترین عامل در افزایش تولید زعفران تلقی می شود. کودهای آلی علاوه بر تامین نیاز غذایی زعفران، باعث اصلاح ویژگی های فیزیکی خاک نیز می شوند که این مورد گاهی از  نقش آنها در تامین عناصر غذایی نیز مهمتر تلقی می شود. مصرف این کودها از متراکم شدن بیش از حد خاک به خصوص در شرایط وقوع چرای دام ها در مزارع زعفران می تواند ممانعت نمایند. همچنین در نواحی خشک و نیمه خشک مصرف کودهای آلی موجب فراهمی مطلوب تر رطوبت برای رشد گیاه می گردد.

توصیه جهت استفاده از کود دامی از اواخر شهریور تا قبل از آبیاری دوم یعنی حداکثر تا اوایل آذر ماه در مزارع چند ساله زعفران و در زمین جهت اماده سازی برای کشت زعفران قبل از کشت می باشد. به دلیل اینکه بسته به شرایط اب و هوایی منطقه از اواخر دی و یا اوایل بهمن ماه رشد و نمو زعفران با شرایط جدیدی روبرو می شود در این زمان رشد طولی برگها کند شده، میزان عناصر غذایی  موجود در اندام های مختلف گیاه دچار تعییر می شود و قدرت جذب ریشه گیاه کاهش می یابد بنابراین رشد بنه های دختری عمدتا ناشی از انتقال مواد از بنه مادری و فتوسنتز برگ ها می باشد. با توجه به نیاز زعفران به حدود ۵۰ کیلوگرم نیتروژن در هر سال، لازم است تا سالیانه بین ۱۰ تا ۲۰ تن کود حیوانی استفاده شود. آزاد شدن تدریجی عناصر غذایی از کود دامی علاوه بر تامین نیازهای غذایی گیاه در درازمدت موجب بهبود بافت و ساختمان خاک می گردد. این بهترین میزان در هکتار است اما گاهی کشاورزان این میزان را به حدود ۴۰ تن افزایش داده که در این صورت هر سه سال یکبار کود دهی صورت می گیرد.

جهت استفاده از کود دامی حتما از کود پوسیده استفاده شده و در صورت استفاده از کود تازه می توان کود دامی را به زراعت جو و یا گندمی که قبل از زعفران در زمین کشت می شود استفاده کرد.

 

جهت خرید یا مشاوره با شماره های زیر تماس بگیرید

۰۹۱۳۹۷۸۶۸۸۳ خانم مهندس شمس

۰۹۳۷۶۵۵۷۹۱۶ مهندس قانی

تهیه شده توسط talaye-sorkh.ir

امتیاز بدهید

0

فوق العاده بود!

User Rating: 5 ( 1 votes)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *