قالب وردپرس قالب وردپرس آموزش وردپرس قالب فروشگاهی وردپرس وردپرس

خواص عناب

خواص عناب

خواص عناب چیست؟ فواید عناب چیست؟ موارد مصرف عناب کدامند؟ نحوه مصرف عناب چگونه است؟ مصارف درمانی عناب چیست؟ عناب در چه استانهایی کاشت می‌شود؟ جایگاه عناب در ایران چیست؟

ما در این مقاله بطور کامل و علمی به این سوالات پرداخته‌ایم و شما را بطور کامل با عناب آشنا خواهیم کرد.

گیاهشناسی عناب

عناب با نام علمیZizyphus vulgaris  درختچه‌ای است خزان پذیر متوسط که ارتفاع آن تا ۸ متر نیز می رسد. عناب بومی مناطق گرمسیر بوده و برگ‌های کوچک سبزرنگ، بدون کرک و تخم‌مرغی شکل آن در زمستان می‌ریزد. میوه زیتونی شکل عناب که دارای خواص دارویی بسیار زیادی می‌باشد در ابتدا سبز و لغزنده بوده و طعمی شبیه سیب دارد که پس از رسیدن به رنگ قرمز درآمده و گاهی چروک می‌خورد. عناب را «خرمای قرمز» و «خرمای چینی» نیز می‌نامند.

پراکنش عناب

با توجه به کشت گسترده عناب، رویشگاه اصلی این درخت به درستی مشخص نیست ولی چنین تصور می‌شود که خاستگاه طبیعی آن باید در آسیای جنوبی مابین لبنان، شمال هندوستان، شبه جزیره کره و جنوب و مرکز چین بوده باشد.

پراکنش عناب در ایران

تقریباً در بیشتر نقاط ایران درخت عناب قابل مشاهده است، در برخی استان‌ها مانند یزد، ایلام، قم و لرستان عناب به صورت پراکنده و تک درخت وجود دارد و تنها در خراسان‌ جنوبی به‌صورت باغ‌های یکدست و انبوه با تنوع ارقام و فنوتیپهای فراوان مشاهده می‌شود. بیشترین سطح زیرکشت عناب در ایران مربوط به خراسان‌ جنوبی و به‌ویژه شهرستان بیرجند است، باغات عناب در بیرجند به سمت شرق و تا مرز افغانستان کشیده می‌شود. با توجه به وجود درختان با  عمر  بالا در این منطقه و سطح زیر کشت قابل ملاحظه (بیش از ۹۰ درصد کشور) و نوپا بودن کاشت عناب در اکثر نقاط ایران،  همه ساله از این استان پاجوشهای فراوان تهیه و کاشت در سایر نقاط کشور صورت گرفته است به همین دلیل می توان از این اکوتیپ به عنوان مبدأ اصلی پراکنش عناب در ایران نام برد..

خواص درمانی عناب

  • آرامش‌بخش و کاهش دهنده اضطراب
  • تقویت کننده سیستم گوارشی
  • تصفیه کننده خون و دفع کننده سموم از بدن
  • به دلیل لعاب بسیار دارای اثر نرم کننده جهت التهابات و زخم گلو
  • سرعت بخشیدن به بهبود زخم‌ها و بریدگی‌ها با استفاده از هسته میوه
  • مقاوم ساختن دندان‌ها در برابر پوسیدگی
  • تسکین و درمان گلودرد با استفاده از جوشانده برگ عناب
  • کاهش دهنده چربی و قند خون
  • منبع غنی از ویتامین C و حاوی مقادیر قابل ملاحظه‌ای مواد معدنی
  • کمک به درمان سرطان: نکته مهم در مورد عناب با توجه به مطالعات اخیر این است که عصاره عناب مهارکننده سلول‌های سرطان خون است زیرا به علت داشتن ویتامین C و انتی‌اکسیدان، مانع از رشد و حرکت رادیکال‌های آزاد و در نتیجه کمک به کنترل و رشد تومور و سلول‌های سرطانی می شود، همچنین در ترمیم بافت‌های آسیب دیده نقش بسزایی دارد.

میزان مصرف:

بهتر است روزانه ۱۰ تا ۱۵ عدد میوه عناب مصرف شود، در مورد هسته عناب میزان ۸ گرم در روز توصیه شده و عصاره عناب را می توان تا میزان ۱۶ میلی لیتر در روز مصرف کرد. با این میزان مصرف در مدت طولانی هیچگونه عارضه ای برای عناب گزارش نشده است ضمن اینکه خواص دارویی ذکر شده در بالا نیز به بهترین شکل محقق می گردد. در بعضی منابع علمی گزارش شده است که عناب باعث ازدیاد ویتامین k در خون شده و خون را سفت می‌کند. به همین دلیل نیاز است با  رعایت میزان توصیه شده ضمن استفاده از خواص دارویی بی نظیر عناب از غلظت خون نیز پیشگیری شود.

دیگر مصارف درخت عناب

با توجه به وجود ماده ساپونین در برگ عناب که خاصیت کف کنندگی طبیعی دارد، از آن در ساخت مواد شوینده و ضدعفونی کننده استفاده می شود.

به دلیل فشرده بودن بافت چوب درخت عناب ازآن در منبت کاری، خراطی و معرق کاری استفاده می شود، استحکام و سختی چوب درخت عناب موجب شده از آن در ساخت عصا، مهره شطرنج، رحل و صندوقچه استفاده شود.

 

جهت خرید عناب مرغوب و با کیفیت یا مشاوره با شماره های زیر تماس بگیرید

۰۹۱۳۹۷۸۶۸۸۳ خانم مهندس شمس

۰۹۳۷۶۵۵۷۹۱۶ مهندس قانی

تهیه شده توسط talaye-sorkh.ir

 

 

امتیاز بدهید

فوق العاده بود!

User Rating: 4.7 ( 1 votes)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *